Zoete melkbroodjes

Preparation time
20 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Zoete melkbroodjes

 

500 gram bloem

125 gram kwark

200 ml melk

20 gram verse gist of 1 zakje instant gist

100 gram bastaardsuiker

80 gram gesmolten boter

Snufje zout

1 tl anijszaadjes. Fijngestampt o f gemalen

1 zakje vanillesuiker

1 eidooier

Verwarm de melk. Doe de bloem met de suiker en vanillesuiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hierin de gist. Giet hierop een beetje melk en meng er een beetje bloem door.  Laat dit 10 minuten staan. Meng dan de rest van de bloem. Dan gesmolten boter, anijszaad, kwark en een snufje zout erbij doen. Giet er steeds wat van de melk bij en meng dit goed tot dat je een mooi deeg hebt wat een beetje vochtig is. Kneed dit 15-20 minuten en laat dat dan 45 minuten rijzen op een warme plaats.

Na het rijzen maak je er bolletjes van. Ongeveer 14. Maak van elk bolletje een staafje en maak hier een knoop in. Vouw de uiteinden onder het broodje en leg op een bakplaat met bakpapier. Laat het afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 225 graden en klop de eidooier los met een beetje warm melk. Bestrijk de broodjes hiermee en bak ze in een hete over voor ongeveer 10-15 minuten goudbruin en gaar.

 

Click to rate this post!
[Total: 21 Average: 3.3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!