Zelfgemaakte pita croodjes

Preparation time
20 mins
Cooking time
10 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
5 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Zelfgemaakte pita croodjes

 

250 gram bloem

1 zakje gedroogde gist(7 gram)

5 gram zout

160 gram water(even wegen)

2 tl olijfolie

Meng bloem met gist en doe er olie bij. Voeg zout toe en dan beetje bij beetje het lauwwarm water. Kneed samen tot een deeg. Kneed dit 10-15 minuten met de hand of met de machine en laat het een uur rijzen.

Na het rijzen verdeel je het in 8-9 bolletjes. Rol ieder bolletje uit tot een platte schijf. Steek met een soepkom een mooie cirkel eruit en leg op de bakplaat met bakpapier.

Bak ze in een voorverwarmde oven van 220 graden voor 10 minuten. In de oven poffen ze mooi op zodat ze lekker luchtig en makkelijk te vullen zijn.

 

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!