Zachte bagels

Preparation time
60 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Zachte bagels

 

225 ge bloem

25 gr maizena

1/2 pakje gedroogde gist

1/2 tl zout ( wie wil kan meer nemen)

1 el rietsuiker

160 ml lauwwarm water

 

Voor het bestrijken …

1 eigeel

1 el melk

 

Zaadjes naar eigen wens …

Bv sesam, maanzaad of pompoenpitten ..

 

1pan met water en e1 tl zout

 

Vermeng alle bovenstaande ingrediënten en kneed 5 minuten een mooie gladde deeg…

Laat de deeg 45 minuten rijzen op een warme plaats…

Breng intussen het water aan de kook…

Kneed de deeg nog eens met je handen goed door…

Rol de deeg op en snijd 4 of 6 stukken deeg van de rol…

Vorm bolletjes en maak met je wijsvinger een gat in het midden van de deeg ..

Draai de deeg in het rond zodat het gat groter wordt..,

Leg nu de bagels in het kokend water voor 1 minuut ..,

Haal ze daarna uit het water en leg zeg ze op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier..

bestrijk de bagels met los geklopt ei en strooi wat zaadjes overheen .. of laat ze zonder …bak ze 15/20 minuten in de voorverwarmde oven..op 220 graden

 

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 3.8]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!