Zachte Aardappel broodjes

Preparation time
180 mins
Cooking time
10 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
5 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Zachte Aardappel broodjes

 

250 gram aardappelen

1 ei

50 ml olie

75 gram suiker

½ zakje gedroogde gist

200 gram bloem

Beetje lauw melk voor het kneden

2 eidooiers

 

Schil de aardappel, snijd in vieren en kook ze in water totdat ze zacht genoeg zijn om door een zeef te kunnen doen.Doe het ei in een kom en meng het met suiker, olie. Doe dan de aardappelpuree die je eerst door een zeef hebt gedaan erbij. Meng het goed en mix het even met de mixer totdat het een mooi glad beslag is. Voeg dan de bloem met gist toe en kneed tot een samenhangend plakkerig deeg. Verwarm  ondertussen een klein beetje melk alleen om je handen tijden het kneden te bevochtigen. Het deeg mengsel blijft een beetje plakkerig door de puree. Kneed het deeg zo’n 5 minuten met de mixer.

Maak daarna van het deeg kleine bolletjes zo groot als een ei. Zorg voor voldoende ruimte als je ze op de bakplaat legt. Laat de bolletjes dan zeker 2.5 uur rijzen.

Nadat ze klaar zijn met rijzen besmeer je de broodjes nog met eigeel.

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak ze in 10 minuten gaar. Doe niet meer dan 1 bakplaat in de oven i.v.m. dat ze anders gaan scheuren.Je kan de broodjes nadat ze gebakken zijn dippen in de jam en dan bestrooien met kokos maar natuurlijk ook met amandelschaafsel

[Totaal: 10   Gemiddelde:  2.7/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!