Wortel en erwtjes met een bechamelsaus

Preparation time
15 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
5 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Wortel en erwtjes  met  een bechamelsaus

 

3 grote wortelen bio

2 grote glazen erwten bio

1.5 liter water

1/2 tl zout

 

1 kleine ui

3 olijfolie

3 el bloem

3/4 liter melk

1 glas vocht van de groenten

Zout

Peper

Bieslook of peterselie

50 ml room

 

 

Breng het water aan de kook en voeg 1/2 tl zout aan toe..

Snijd de wortelen in kleine stukjes .

Spoel de erwtjes af onder de kraan ..

en blancheer beide 15 minuten..

Giet de groentes af en bewaar wat van het vocht ..

Snijd de ui in fijn..

Verhit het olijfolie en fruit de uitjes aan..

Vermeng het bloem met 3/4 liter melk en het vocht van de groenten dat je achter hebt gehouden..

giet het mengsel roerend bij de gefruite uitjes..

Laat dit langzaam opkoken , maar blijf roeren…

Breng de bechamelsaus op smaak met zout en peper..

Roer 50 ml room door de saus..

Voeg op laatst verse peterselie of bieslook aantoe ..

( je kunt altijd meer vocht aan toevoegen als de saus te dik wordt..)

 

 

 

 

[Totaal: 4   Gemiddelde:  2.8/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!