Witbrood met sesam/ maanzaad

Preparation time
80 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Ontbijt
Posted by
Posted on
300 gram
meel
200 gram
Fijne griesmeel (Smida)
15 gram
Gist
1 theelepel
Zout
40 gram
Roomboter
260 mililiter
Water koud
10 gram
Mout
Witbrood met sesam/ maanzaad

Doe alle ingrediënten in de kom van de kneedmachine.

kneed 15 minuten een soepel en licht vochtige deeg.

doe wat meel op de werkplank en stort de deeg daarop..

deel deze in tweeën ..

vorm van ieder stuk deeg een langwerpig brood en leg de mooie kant na boven…

doe plastiek folie eroverheen en laat de deeg 15 minuten rusten

spuit nu aardig koud water over de broden en draai deze door de zaden

leg de broden nu met de kant van de zaden weer onderst te boven…op een bakplaat met bakpapier en wat meel..

(dus de mooie kant van het brood ligt boven)

dek de broden weer af met plastiek folie en laat de broden 50 minuten rijzen

verwarm intussen de oven op 250 graden….spuit af en toe wat water in het bak gedeelde ..

neem nu een andere bakplaat en voorzie ook deze met bakpapier

leg de broden nu erop met de zaden na boven en spuit ook deze 2x in met koud water…

bak deze lekkere broden op 250 graden 30 minuten …

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!