Vlecht met hazelnoten vulling

Preparation time
65 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Vlecht met hazelnoten vulling

280gr bio spelt bloem

20gr gist

150gr kwark

80 gr suiker

3 el melk

1 ei

40 gr zonnebloemolie

Msp zout

 

Maak hier een soepele en luchtige deeg van..

Roer eerst alles goed door elkaar

En kneed dan 10 minuten met de machine.. de deeg komt helemaal los van de machine

Doe wat bloem overheen en dek de deeg af met folie ..

Laat de deeg 45 minuten rijzen..

 

Maal nu 150 hazelnoten

Voeg 2 el kaneel en

3 el suiker aan toe..

Meng dit door elkaar en voeg dan 60 gr gesmolten roomboter doorheen..

 

1 eigeel

Bakpapier

 

Poedersuiker

Citroenenrasp (bio)

De sap van 1 citroen

Maak hiervan de glazuur

 

 

Rol de deeg uit tot een vierkante lap…

Verdeel de vulling gelijkmatig op de deeg en rol deze strak op..

Snijd de rol nu in de lengde door midden..

Ga nu beide helften zo voor je op de werkplank leggen dat de opengesneden helft ¬†boven ligt en maak een vlecht…

Vet de bakblik in of leg bakpapier erin en dan de vlecht erin…

Laat de vlecht 15 minuten rijzen en bestrijk ze met lis geklopt eigeel…

Verwarm de oven op 200 graden

Zonder hete lucht…

Bak de vlecht 30/35 minuten

Laat ze heel even afkoelen en doe de glazuur erop…

 

[Totaal: 2   Gemiddelde:  1.5/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!