- Preparation time
- 65 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 31 March 2018
280gr bio spelt bloem
20gr gist
150gr kwark
80 gr suiker
3 el melk
1 ei
40 gr zonnebloemolie
Msp zout
Maak hier een soepele en luchtige deeg van..
Roer eerst alles goed door elkaar
En kneed dan 10 minuten met de machine.. de deeg komt helemaal los van de machine
Doe wat bloem overheen en dek de deeg af met folie ..
Laat de deeg 45 minuten rijzen..
Maal nu 150 hazelnoten
Voeg 2 el kaneel en
3 el suiker aan toe..
Meng dit door elkaar en voeg dan 60 gr gesmolten roomboter doorheen..
1 eigeel
Bakpapier
Poedersuiker
Citroenenrasp (bio)
De sap van 1 citroen
Maak hiervan de glazuur
Rol de deeg uit tot een vierkante lap…
Verdeel de vulling gelijkmatig op de deeg en rol deze strak op..
Snijd de rol nu in de lengde door midden..
Ga nu beide helften zo voor je op de werkplank leggen dat de opengesneden helft boven ligt en maak een vlecht…
Vet de bakblik in of leg bakpapier erin en dan de vlecht erin…
Laat de vlecht 15 minuten rijzen en bestrijk ze met lis geklopt eigeel…
Verwarm de oven op 200 graden
Zonder hete lucht…
Bak de vlecht 30/35 minuten
Laat ze heel even afkoelen en doe de glazuur erop…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.