Vissoep

Preparation time
20 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Voorgrecht
Posted by
Posted on
2 Eetlepel
olijfolie (om te bakken)
5 stuks
knoflooktenen (fijngesneden)
1 stuks
rode ui (grof gesnipperd)
6 stuks
stengels bleekselderij (in halve maantjes)
1 stuks
prei (in halve ringen gesneden
1 stuks
rode peper (zaadlijst eruit en in dunne ringen gesneden
1 stuks
tomatenpuree (klein blikje)
4 stuks
takjes tijm (blaadjes gerist)
1 kneepje
saffraandraadjes
1 theelepel
cayennepeper (halve theelepel)
1 theelepel
chilivlokken (halve theelepel)
2 Eetlepel
tarwebloem
2000 mililiter
visbouillon
3 handje vol
tomaten (ontveld en in kleine blokjes gesneden, zonder pitjes)
750 gram
zeevruchten (garnalen, mosselen, inktvis etc.)
750 gram
Stevige vis (bijvoorbeeld: zeeduivel, schelvis, kabeljauw, zeebaars, zeewolf, st. jacobsschelpen, zalm, etc.)
1 stuks
citroensap (van een halve citroen)
2 Eetlepel
peterselie (fijngehakt)
Vissoep

Een lichtgebonden en goedgevulde vissoep. Zowel als voorgerecht als maaltijd met brood te gebruiken. Je krijgt uit dit recept ongeveer 5 liter soep.

[Total: 12   Average: 3.2/5]
  1. Snijd de knoflooktenen in plakjes, de rode ui in grove snippers, de bleekselderij in halve maantjes, de prei in halve ringen en ontdoe de peper van de zaadjes en snijd deze in dunne ringetjes.
  2. Doe een paar eetlepels olijfolie in een grote pan en bak de knoflook, ui, bleekselderij, prei en peper tot de ui glazig is.
  3. Voeg de tomatenpuree, de tijmblaadjes, de saffraandraadjes, de cayennepeper, de chilivlokken en de bloem toe. Bak alles nog ca. 2 minuten zodat het zure van de tomatenpuree wordt weggebakken en de bloem gaar wordt.
  4. Blus de gebakken groente en kruiden af met de hete bouillon en pureer de soep met een staafmixer
  5. Voeg de tomatenblokjes, de schoongemaakte zeevruchten, de in stukken gesneden vis, het citroensap en de peterselie toe.
  6. Laat de soep gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen en roer deze af en toe door.
  7. Proef na de prutteltijd of er nog peper en/of zout naar je smaak moet worden toegevoegd en zo ja, voeg naar smaak toe.
  8. Eet smakelijk!

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!