- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Voorgrecht
- Posted by
- Posted on
- 19 June 2015
- 2 Eetlepel
- olijfolie (om te bakken)
- 5 stuks
- knoflooktenen (fijngesneden)
- 1 stuks
- rode ui (grof gesnipperd)
- 6 stuks
- stengels bleekselderij (in halve maantjes)
- 1 stuks
- prei (in halve ringen gesneden
- 1 stuks
- rode peper (zaadlijst eruit en in dunne ringen gesneden
- 1 stuks
- tomatenpuree (klein blikje)
- 4 stuks
- takjes tijm (blaadjes gerist)
- 1 kneepje
- saffraandraadjes
- 1 theelepel
- cayennepeper (halve theelepel)
- 1 theelepel
- chilivlokken (halve theelepel)
- 2 Eetlepel
- tarwebloem
- 2000 mililiter
- visbouillon
- 3 handje vol
- tomaten (ontveld en in kleine blokjes gesneden, zonder pitjes)
- 750 gram
- zeevruchten (garnalen, mosselen, inktvis etc.)
- 750 gram
- Stevige vis (bijvoorbeeld: zeeduivel, schelvis, kabeljauw, zeebaars, zeewolf, st. jacobsschelpen, zalm, etc.)
- 1 stuks
- citroensap (van een halve citroen)
- 2 Eetlepel
- peterselie (fijngehakt)
Een lichtgebonden en goedgevulde vissoep. Zowel als voorgerecht als maaltijd met brood te gebruiken. Je krijgt uit dit recept ongeveer 5 liter soep.
Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 3.2]
- Snijd de knoflooktenen in plakjes, de rode ui in grove snippers, de bleekselderij in halve maantjes, de prei in halve ringen en ontdoe de peper van de zaadjes en snijd deze in dunne ringetjes.
- Doe een paar eetlepels olijfolie in een grote pan en bak de knoflook, ui, bleekselderij, prei en peper tot de ui glazig is.
- Voeg de tomatenpuree, de tijmblaadjes, de saffraandraadjes, de cayennepeper, de chilivlokken en de bloem toe. Bak alles nog ca. 2 minuten zodat het zure van de tomatenpuree wordt weggebakken en de bloem gaar wordt.
- Blus de gebakken groente en kruiden af met de hete bouillon en pureer de soep met een staafmixer
- Voeg de tomatenblokjes, de schoongemaakte zeevruchten, de in stukken gesneden vis, het citroensap en de peterselie toe.
- Laat de soep gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen en roer deze af en toe door.
- Proef na de prutteltijd of er nog peper en/of zout naar je smaak moet worden toegevoegd en zo ja, voeg naar smaak toe.
- Eet smakelijk!
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.