Vanille en venkel/anijs broodjes

Preparation time
70 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Vanille en venkel/anijs broodjes

700gr. bloem

300 ml lauwwarme melk

5 el homemade vanillesuiker

100 ml zonnebloemolie

80 gr zachte roomboter

3 eieren

1 msp zout

1 1/2 el gedroogde gist

 

1 el venkelzaad

1 el anijszaad

2 el amandelschijfjes

1 ei

2 el room

Los de gist op in de melk en roer de suiker doorheen..

Doe de rest erbij en voeg op laatst het bloem aan toe..

Kneed 7 minuten met de kneed machine …

Zou de deeg iets te vochtig blijven kun je wat extra bloem erbij doen…

Deel de deeg in tweeën..

Meng onder de ene helft  het geroosterd en fijn gemalen zaad plaats iedere helft in een kom en dek het af met folie en een theedoek..

Laat de deeg 1 uur rijzen..

Vorm bolletjes en plaats deze op een bakplaat die je hebt voorzien met bakpapier…

Laat de bolletjes onder een theedoek 20 minuten rijzen..

Verwarm de oven op 200 graden zonder hete lucht..

Klop het ei op en roer de room doorheen..

Bestrijk de bolletjes met het eimengsel en verdeel de amandelschijfjes op de bolletjes zonder zaad..

Bak de bolletjes 30 minuten ..

 

[Totaal: 10   Gemiddelde:  3/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!