Turkse Gozieme

Preparation time
30 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Turkse Gozieme

Turkse gozleme

Recept is voor 10 stuks

Voor het deeg:

400g meel
250ml lauwe melk
1 eetlepel gedroogde gist
40g zachte boter
1 theelepel zout


Voor de vulling:
250g gehakt
1 versnipperd ui
1 groene/rode/gele paprika (ik heb ze gemengd)
1 theelepel paprikapoeder en komijn
halve theelepel zout
peper naar smaak
2 eetlepels olijfolie
1 bosje peterselie
geraspte kaas
Tijd om te beginnen aan dit lekker hapje!

Neem een kom erbij en plaats hier in je meel, de zachte boter en zout. Verwarm je melk (lauw) en doe hierbij je gedroogde gist bij. Meng deze goed en voeg het dan toe aan je meel.

Kneed alles goed totdat het een zachte deeg wordt. Plaats een plastiek folie of theedoek erover en laat het rijzen voor 45min.

Ondertussen kan je aan je vulling beginnen. Je kan uiteraard kiezen welke vulling je gebruikt voor de Gozleme. Ik heb nu gekozen voor de gehaktvulling maar je kan het ook vullen met spinazie en kaas, kip, tonijn,.. ūüôā

De vulling is heel simpel. Je neemt je pan erbij en besprenkelt het met olijfolie.. Je doet je gehakt erbij en verkruimelt deze goed met een vork. Het moeten namelijk geen dikke stukjes gehakt zijn. Daarna voeg je je groenten hieraan toe en je kruiden. Als laatste voeg je de peterselie hieraan toe. Laat dit goed koken totdat je gehakt en groenten gaar zijn.

Laat de vulling nu even afkoelen..

Als je deeg gerezen is, ga je het verdelen in 10 kleine bolletjes. Bestrooi je werkplaats alvast af met bloem zodat je deeg niet gaat plakken.

Druk elk bolletje een beetje plat met je hand en vorm een cirkel. Daarna neem je je deegroller erbij (die je ook bedekt met wat bloem) en begin dan elk bolletje uit te rollen. Belangrijk is dat ze dun uitgerold moeten worden! (zie foto)

Vervolgens neem je je mengsel erbij en plaats je op de ene helft een eetlepel van je vulling. Dan doe je er nog je geraspte kaas over. De andere helft plaats je hierover en druk je eerst met je vingers dicht zodat de vulling er niet uitvalt.


Zoals je ziet op de foto heb ik een gekarteld deegwielroller gebruikt om de deegranden mee weg te snijden. Dit heb ik enkel en alleen gedaan voor het effect. Vind het op die manier mooier uitzien maar je kan ook gewoon een scherpe mes gebruiken om de randen mee weg te snijden.

Dit doe je dus voor alle 10 bolletjes.

Tijd om ze te bakken!

Gozleme worden droog gebakken! Dus je hebt enkel een droge koekenpan nodig! Als de pan heet wordt, plaats je er eentje op. Zorg dat het vuur niet te hoog staat want ze kunnen snel verbranden (door het dunne deeg).  Bak ze totdat ze aan elke kant goudbruin worden..

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4.3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!