- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 8 March 2017
Turks brood…
300 gram meel
150 ml lauwwarm water
50 ml melk
50 ml olie
1 tl honing
1tl zout
15 gram gist
Voor de afwerking…
1 tl yoghurt
1 tl olijfolie
1 eigeel
Vermeng dit goed en klop het even op…
Sesamzaad en wat nigellezaad..
Oven voorverwarmen op 220 graden..
Meng de droge ingrediënten….
Roer de gist los in het water/ melk mengsel…
Voeg de honing aantoe…
Werk nu de rest doorheen en kneed met de machine een zachte deeg…
Ongeveer..7 minuten
Zo nodig nog wat meel bijgeven….de deeg hoort zacht en nog iets kleverig te zijn..
Dek de deeg af met een theedoek ..
Laat deze 1 uur rijzen…
Vorm nu een langwerpig plat brood en zet dit op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier…
Laat het brood nog eens 30 minuten rijzen…
Maak kuiltjes in het brood ( zie foto)..en bestrijk het met het ei mengsel..
Doe wat sesam en niggelzaad overheen en bak het brood 20/25 minuten
Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 3.3]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.