Tajine gehaktballetjes

Preparation time
20 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
3 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Tajine gehaktballetjes

Tajine gehaktballetjes,

Nodig;

500 gram Lams of rund gehakt

2 uien  ( 1 rode en 1 witte)

2 teentjes (of meer naar keuze ) knoflook 

4 vleestomaten

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel gemberpoeder

1 theelepel paprikapoeder

snufje saffraanpoeder

¼ theelepel kurkuma

2 volle theelepels Ras el Hanout

½ bosje koriander

Olijfolie ~~ peper & zout

 

Bereidingswijze;

De tajine goed warm maken (maar altijd op laag vuur ) en er een goede scheut olijfolie in laten verwarmen

Doe daarin de gesneden uien en knoflook

Laat dit even bakken tot de uien glazig zijn

Voeg er dan de tomaten met peper en zout aan toe

Roer alles goed door

Voeg er de Ras el Hanout aan toe

Laat dit voor 10 á 15 min lekker pruttelen op laag vuur

Intussen de gehakt kruiden met de komijn,paprika,gemberpoeder,saffraan en de helft van het bosje koriander

Goed doormengen en maak er balletjes van met het formaat van een walnoot

Leg deze in de saus en sluit de tajine af met de deksel 

Laat dit geheel zo’n 15 min op laag vuur door pruttelen

Als laatste het restant van het bosje koriander er over

 

Serveer met lekker brood om te dopen in deze verrukkelijke saus

 

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!