- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 3 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 1 April 2017
Tajine gehaktballetjes,
Nodig;
500 gram Lams of rund gehakt
2 uien ( 1 rode en 1 witte)
2 teentjes (of meer naar keuze ) knoflook
4 vleestomaten
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
snufje saffraanpoeder
¼ theelepel kurkuma
2 volle theelepels Ras el Hanout
½ bosje koriander
Olijfolie ~~ peper & zout
Bereidingswijze;
De tajine goed warm maken (maar altijd op laag vuur ) en er een goede scheut olijfolie in laten verwarmen
Doe daarin de gesneden uien en knoflook
Laat dit even bakken tot de uien glazig zijn
Voeg er dan de tomaten met peper en zout aan toe
Roer alles goed door
Voeg er de Ras el Hanout aan toe
Laat dit voor 10 á 15 min lekker pruttelen op laag vuur
Intussen de gehakt kruiden met de komijn,paprika,gemberpoeder,saffraan en de helft van het bosje koriander
Goed doormengen en maak er balletjes van met het formaat van een walnoot
Leg deze in de saus en sluit de tajine af met de deksel
Laat dit geheel zo’n 15 min op laag vuur door pruttelen
Als laatste het restant van het bosje koriander er over
Serveer met lekker brood om te dopen in deze verrukkelijke saus
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.