Sarma a la Mama

Preparation time
30 mins
Cooking time
45 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
8 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Sarma a la Mama

Sarma a la Mama

Ingredienten:
2 stuks spitskool

+/- 250 gram zilvervliesrijst

+/- 300 gram rundergehakt
2 middelgrote uien
1,5 (klein) blikje tomatenpuree
1 rode paprika
Beetje peterselie
Beetje koriander
1 Knorr blokje (rund)
Kruiden naar wens (kleine beetjes):
– zout
– zwarte peper
– paprika poeder
– ras El hanout
– gemberpoeder
– kurkuma
Bereidingswijze:
Haal de bladeren los van de spitskool. Kook deze in een pan, niet te lang want ze moeten nog stevig zijn. Als de spitskool klaar is dan giet je het over met koud water zodat ze niet verder garen.
Dan snijd je de uien en paprika klein en bak je in een pan met een halve (Marokkaanse) thee glas olie. Dan voeg je de gehakt toe. Als alles gebakken is voeg je de gesneden tomatenpuree, peterselie, koriander en kruiden toe. Dit bak je even goed, dan voeg je de rijst toe. Als de rijst glanst dan doe je het vuur uit. (Was deze pan niet af, deze heb je nog nodig)
Vervolgens begin je met vullen. De harde stengel van het blad verwijder je. Schuif de bladeren tegen elkaar. Leg 1 of 1,5 lepel van het mengsel in het van het blad. Dan vouw je het dicht als een pakketje. 
Als je klaar bent, leg je ze in grote pan met de “opening” naar beneden toe zodat ze niet los gaan in de pan. 
 
Pak nu de pan waar het rijstmengsel in heeft gezeten, zet het vuur aan, voeg 1 lepel tomatenpuree toe. Beetje olie (paar flinke eetlepels). Dit meng je goed samen, voeg ongeveer een halve liter water toe. Dit mengsel moet alle sarma pakketjes bedekken met water, dus je kunt nog water toevoegen. 
 
Giet het nu mengsel over de sarma pakketjes, als alles bedekt is pak je een bord en leg je dit op de kop op de sarma zodat ze niet gaan drijven. Deksel erop, als het goed begint te koken zet je het op zacht vuur voor ongeveer 45 minuten. Alle water moet verdampt zijn. 
 
Eet smakelijk! ❤️
 
 
[Totaal: 4   Gemiddelde:  5/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!