Roomroosjes

Preparation time
30 mins
Cooking time
12 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Roomroosjes

 

250 gram bloem

2 eieren

75 gram roomboter

1 zakje gedroogd gist(7 gram)

Snufje zout

50 gram suiker

2 el lauwwarme melk 

 

Room:

250 ml melk

40 gram suiker

1 zakje vanillesuiker

2 el maïzena

2 eidooiers

 

 Meng bloem met gist en suiker. Meng boter en eieren erdoor en het snufje zout. Doe dan de melk erbij en maak er een samenhangend deeg van. Dat moet een beetje plakkerig en zacht blijven. Als het te veel plakt kan je iets meer bloem erbij doen, max 2 el. Kneed dit 10-15 minuten tot het zacht en soepel is. Laat dan een uur rijzen.

 

 Maak dan ondertussen de room door de melk te verwarmen met de vanillesuiker. Mix de eidooiers met de suiker en maïzena tot het licht van kleur is. Giet de melk er al mixend bij en giet het mengsel daarna terug in de pan. Breng al roerend aan de kook en laat dit indikken. Dat duurt maar een minuut of 2, Doe daarna in een schaal en bedek met plastic folie, zo voorkom je dat er een vel op komt. Laat daarna in de koelkast afkoelen.

Het deeg rol je na het rijzen uit en steek je er 12 rondjes uit met een soepkom. Maak 4 inkepingen rondom en leg in het midden wat room. Vouw de flapjes er als een roosje omheen en zet het in een muffinbakplaat. Laat ze nog een half uur rijzen.

 

Bestrijk dam met eigeel en doe er eventueel wat parelsuikertjes op en bak ze op 220 graden voor 12 minuten goudbruin en gaar.

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 1]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!