Rabarber /aardbei confituur

Preparation time
30 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
1 people
Meal course
Ontbijt
Posted by
Posted on
1000 gram
Aardbeien
1000 gram
Rabarber
400 gram
Suiker
5 Eetlepel
Citroenensap
4 Eetlepel
Plantaardig geleermiddel
Rabarber /aardbei confituur

Puur natuur….Lekker en zonder chemische concerveringsmiddel …

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 4.2]
  1. spoel de aardbeien onder de kraan af en verwijder het groen
  2. Schil de rabarber en snijd deze in gelijk grote stukken
  3. Geef alles in een hoge pan
  4. Voeg de suiker aan toe, roer het om en laat dit 2 uur staan..
  5. Breng het dan aan de kook..en blijf af en toe roeren..
  6. Neem een 1/2 kopje water en een klein beetje suiker en roer daar de pectine doorheen..
  7. Voeg het papje roerend aan het kokend fruit aan toe ..
  8. Laat het nog een paar minuten mee koken tot je kunt zien dat de confituur stevig begint te worden..
  9. Vul het hete mengsel in steriele Twist Off potjes en draai onmiddelijk de deksel erop.
  10. Zet de potjes onderst te boven...en laat het afkoelen...( de potjes kun je ook gewoon laten staan zonder op zen kop te zetten)
  11. Deze confituur kun je zeker 1 jaar bewaren...

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!