- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 15 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 1 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 15 June 2015
- 1000 gram
- Aardbeien
- 1000 gram
- Rabarber
- 400 gram
- Suiker
- 5 Eetlepel
- Citroenensap
- 4 Eetlepel
- Plantaardig geleermiddel
Puur natuur….Lekker en zonder chemische concerveringsmiddel …
Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 4.2]
- spoel de aardbeien onder de kraan af en verwijder het groen
- Schil de rabarber en snijd deze in gelijk grote stukken
- Geef alles in een hoge pan
- Voeg de suiker aan toe, roer het om en laat dit 2 uur staan..
- Breng het dan aan de kook..en blijf af en toe roeren..
- Neem een 1/2 kopje water en een klein beetje suiker en roer daar de pectine doorheen..
- Voeg het papje roerend aan het kokend fruit aan toe ..
- Laat het nog een paar minuten mee koken tot je kunt zien dat de confituur stevig begint te worden..
- Vul het hete mengsel in steriele Twist Off potjes en draai onmiddelijk de deksel erop.
- Zet de potjes onderst te boven...en laat het afkoelen...( de potjes kun je ook gewoon laten staan zonder op zen kop te zetten)
- Deze confituur kun je zeker 1 jaar bewaren...
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.