Puddingpretzel

Preparation time
70 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Puddingpretzel

150 ml lauwwarme melk ..

80 gr poedersuiker..

2 tl instant gist..

100 ml gesmolten roomboter..

1 ei..

Verroer dit met elkaar en laat het 10 minuten rusten ..

Voeg 400 gr bloem aantoe..

1 msp zout ..

kneed nu een soepel deeg ..

Vet een kom in met wat olie en doe de deeg erin ..

Laat dit 1 uur rijzen..

Maak nu je pudding..

600ml melk..

80 gram suiker..

2 el homemade citroenensuiker..

30 gr maizena..

20 gr custard ..

1 eigeel..

Verroer dit met elkaar en breng het langzaam roerend aan de kook..

Als de pudding begint te blubberen en vuur laag zetten en nog 2 minuten goed doorroeren ..

Vul de pudding in een schaal en dek deze af met folie.,

Laat de pudding in de koelkast af koelen ..

 

Smelt 50 gr roomboter..

De deeg kort door kneden en groot uitrollen ..  (zie foto)

Met een gedeelde roomboter bestrijken ..

De deeg 4x vouwen ( een paketje model en iedere vouw met boter bestrijken..)

Zie foto..

De deeg inpakken in folie en 1 uur laten rusten in de koelkast..

De deeg weer groot uit rollen en in 2 cm brede strepen snijden..

Iedere streep in een spiraal draaien en een

pretzel vormen..( de vorm van een krakeling )

Plaats deze op een bakplaat die van bakpapier hebt voorzien ..

Klop de pudding op en vul deze in een spuitzak..

Vul daarmee de gaten in de pretzel..

Bestrijk de deeg met het losgeklopt ei..

Dek het met een theedoek af en laat het

15 minuten rijzen ..

Verwarm intussen de oven op 200 graden

Bak de puddingbretzels 15 / 20 minuten..

Laat ze iets afkoelen en werk ze af met poedersuiker glazuur..

 

[Totaal: 4   Gemiddelde:  3.5/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!