Pompoensoep

Preparation time
10 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Voorgrecht
Posted by
Posted on
Pompoensoep

Pompoensoep / 4 pers.bijgerecht/30 min

Nodig:

1 pompoen

1 rode peper

Scheut olijfolie of zonnebloemolie

3 (of meer ) tenen knoflook

2 uien

Halve eetlepel kerrie (of iets meer naar eigen smaak )

800 ml tot 1 ltr bouillon (vers of van blokjes)

Bekertje crème  fraíche  of slagroom van 125 ml

 

Werkwijze:

De pompoen in  stukken  snijden (schil laten zitten )en de draden en zaden verwijderen

Daarna stukjes van zo’n 2 cm maken (mag groter )

De peper in stukjes snijden zonder zaadjes

Olie in een grote pan verhitten en daarin de peper , knoflook en uien met de kerrie aanfruiten

Laat dit voor ca 2 min bakken op laag vuur

Voeg daarna de stukken pompoen erbij en bak dit weer voor ca 2 min al roerend/scheppend om

Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook .

Wanneer het kookt  het vuur laag zetten en zo nog 15 min zachtjes door laten koken.

Als de pompoen zacht gekookt is haal je de pan van t vuur en gebruikt een staafmixer om alles tot een gladde massa te pureren.

Schenk vlak voor het opdienen  de creme of slagroom over de soep

Eet smakelijk……

Tip: Neem oud brood en marineer dit in olijfolie met knoflook.

 

Bak het daarna even op in de koekenpan en je hebt een smaakvol krokantje bij je soep

[Totaal: 3   Gemiddelde:  3.7/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!