Pizzadeeg

Preparation time
60 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Pizzadeeg

 

250 gram bloem

½ tl zout

2 tl suiker

15 gram gist

1.5 dl lauw water

 

Doe de gist met de suiker in een kommetje met 1.5 dl water en roer tot het opgelost is.

 

Pak een grote kom of gebruik het aanrechtblad om de zout en de bloem te mengen. Maak na het mengen een kuiltje in het midden en giet de oplossing van het gist hierin. Gooi ook de rest van het lauwwarme water met de olijfolie hier doorheen.

Gebruik voor het machinaal kneden een deeghaak. Deze haken zijn handig omdat het deeg hier niet aan blijft hangen.

Mix het mengsel met de deeghaken ongeveer 10 minuten goed door. Je ziet wanneer het deeg klaar is, dat de randen van het pizzadeeg van de randen van de kom los laten en het deeg nog een klein beetje plakkerig is.

 

Wanneer je jouw pizzadeeg hebt gekneed maak je een bal van het deel en smeert deze lichtjes in met olijfolie. Je gaat hem nu laten rijzen en wilt niet dat hij aan de randen van de kom vastplakt. Leg de bal in een kom en dek hem af met een theedoek. Laat de bal een uur lang op kamertemperatuur rijzen.

Je deeg is nu klaar en kan uitgerold worden. Rol het pizzadeeg uit tot ongeveer een halve cm dik. Hierna kun je de pizza naar eigen smaak bestrooien.

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!