Pizza triangels

Preparation time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Pizza triangels

 

450 gram meel 20 gram gist
1 ei +1 eiwit…( het geel bewaren)
1 en 1/2 el turkse yoghurt 10%
1 tl zout
100 ml lauw water
75 ml melk
1 tl suiker
1 tl olijfolie
1 platte el oregano.. 

Maak van alle ingrediënten een deeg en kneed deze 8 minuten met de machine ..
De deeg is plakkerig en vochtig…..
Neem weinig extra meel om de deeg op de werkplank licht door te kneden..
Maak een rol en snijd deze in 6 stukken…
Vorm er bolletjes ervan…
Maak van ieder bolletjes een gelijk grote plak….

Om de plakken deeg in te vetten…
1/2 el zachte roomboter per plak deeg…

Beleg….
250 gr. Geraspte pordano 

Vulling…
1/2 paprika rood
1/2 paprika groen
1/2 paprika geel
Chili peper 
1 ui
3 teentjes knoflook
1 el gedroogde oregano
Olijfolie… 
Paprikapoeder
Zout
Fruit in de olie alle kleingesneden groentes aan,en laat het langzaam garen…

Nadien je de plakken met roomboter hebt ingevet verdeel je heel dun de vulling erop.
Dus eerst een plak invetten de vulling erop,en dan ga je zo door tot de 5 e plak…
De 6 e is de deksel..( net zo als bij mijn croissantjes)
De stapel met je handen iets plat drukken en dan voorzichtig uitrollen…
De deksel bestrijk je met los geklopt eigeel en wat saus van de groentes ,dan de geraspte kaas erop…
Nu 8 punten uit deze stapel snijden( net zo als bij een taart)
Ieder triangel op de bakplaat zetten ,plastiek folie eroverheen en 35 minuten laten rijzen…
De oven voorverwarmen op 220 graad..
De triangels bakken..in de midden van de oven…20 minuten…
Ze zijn zo heerlijk zacht….en je kunt ze makkelijk invriezen….

Ps…probeer op deze manier ook de vulling met feta kaas en spinazie,
Of gehakt met groenten….

[Totaal: 3   Gemiddelde:  1.7/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!