Pizza bootjes en pizza brood

Preparation time
60 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Pizza bootjes en pizza brood

Brooddeeg..

400 gram volkorenmeel
100 gram smida
150 gram meel
20 gram verse gist
Zeezout
1 tl honing
Water…
2 etl olijfolie
Meng het meel met het zout…
Verroer de gist , het olijfolie en de honing in 300 ml lauwwarm water….
Voeg alles bij elkaar..
Kneed een deeg met de kneedmachine en voeg geleidelijk nog water aan toe tot de deeg een mooie bol vormt….
Laat de deeg 45 minuten rijzen
Vorm kleine pizza’s en beleg deze met…zie onder…
Ook voor het gevulde brood neem je dezelfde vulling..
Voor het beleg..
Paprika
Tomaat
olijven
Uien en knoflook even gebakken in een beetje olijfolie
Koriander
Ansjovis
2 etl hete chilisaus
Homemade tomatensaus
Parmezaan
1 tl paprika poeder
Snijd alle groentes en de ansjovis fijn en vermeng het met elkaar..
Snijd de uien en knoflook en bak deze in wat olijfolie en voeg 1 tl paprikapoeder aan toe.
Geen zout aan toevoegen omdat de ansjovis al zout zijn..
Roer de chilisaus onder de tomaten saus en breng het gelijkmatig op de pizzabodem.
Daarna doe je de uien rop en dan het groentemengsel…
Op laatst de geraspte kaas..
Rol of druk met je handen een gedeelde van de deeg ui tot een ronde lap…
Gebruik ook hier de vulling zoals bij de pizza…
Rol de deeg op en knijp de kanten goed dicht…
Bestrijk de bovenkant van het brood met wat olijfolie en verdeel dan de parmezaan
overheen..
Laat alles nog eens 20 minuten rijzen onder een doek…
Verwarm de oven op 250 graden of neem de rode ronde oven…
Ik heb de pizza’s en het brood in de ronde oven gebakken
Ongeveer 20 minuten….
[Totaal: 4   Gemiddelde:  4.5/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!