- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Voorgrecht
- Posted by
- Posted on
- 9 november 2015

Ingrediënten:
1 flespompoen
1 gele paprika
2 uien
2 teentjes knoflook
3/4 prei
platte peterselie
3 kippenbouillonblokjes
2 thl. garam masala
2 thl. djinten
1 thl. kurkuma
1 thl. pul biber
zout en peper
citroensap
olijfolie
Bereidingswijze:
Pompoen en paprika in grove stukken in ovenschaal doen en bestrooien met zout, peper, masala, kurkuma djinten en olijfolie. In oven bakken 15 min./ 225° C. Intussen in scheut olijfolie de uien, knoflook en prei aanbakken. Pompoen/paprika erbij en ca. 0,7 liter water. Pul biber en bouillonblokjes erbij (ik had er 3 nodig) en 30 min. op zacht vuur pruttelen. Daarna met staafmixer pureren.
Tot slot nog de fijngesneden peterselie erdoor en ‘n flinke scheut citroensap. (evt. nog peper en zout)
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.