- Preparation time
- 25 mins
- Cooking time
- 40 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 22 December 2018
4 kopjes rijst goed wassen en
een paar uur in heet water laten staan …
Voor de saus..
4 t knoflook fijn gestamd of gemalen…
1 rode peper..
1 groene peper..
3 cm verse gember..
1 kleine kurkumawortel..
Zeezout..
3 uien in fijne slierden gesneden ..
1 kopje geweekt rozijnen..
Homemade specerijenmix voor rijstgerechten …( zie kookenbak)
Olijfolie..
Koriander..
1 liter Kippenbouillon..(homemade)..
De rode peper met de gember, kurkuma,zeezout en de specerijen (fijnmaken )..
Fruit deze aan in de olie..
Doe de uien erbij en bak deze een klein poosje mee
Doe daarna de groene peper in ringen snijden en doorheen mengen ..
De geweekte rozijnen aan toe voegen en de bouillon..
Laat dit even opkoken …
Spoel de rijst nu af en doe deze bij de saus..
Na een paar minuten koken , het vuur laag zetten en 30 minuten laten garen…
Op laatst wat koriander doorheen roeren..
Serveer gegrilde boorelhapjes erbij
rauwkost en een gekookt eitje..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.