Pittig aubergine saus

Preparation time
20 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
5 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Pittig aubergine saus

 

3 lange dunne aubergines

3 uien in slierden gesneden..

2 rode en 1 groene hete peper..

1 grote tomaat in stukjes gesneden..

1 el tomatenpuree..

 

 

3 t knoflook..

Flink stuk gember..

Flinke wortel kurkuma..

1 tl venkelzaad..

1 tl zwarte mosterdzaad..

1tl korianderzaad..

1tl karwijzaad..

1 tl paprikapoeder..

Korianderblad..

 

Olie om te frituren..

Olijfolie …

Extra;

1 el kurkumapoeder.,

Peper uit de molen..

Spoel de aubergines goed af en verwijder het groen..

Snij de aubergines in stukken van 4 cm en leg deze even in koud water…

Met keukenpapier droog debben

Vermeng op een boordje de kurkuma met de peper..

Draai ieder stuk aubergine aan beide kanten door het kurkuma mengsel..

Verhit olie en frituur de aubergines ongeveer 3 minuten..

Leg ze even op keukenrolpapier..

Stamp de zaden met de pepers, knoflook en de gember fijn in de vijzel of hak ze in de keukenmachine..

 

Verhit olijfolie in de wok ..

Fruit het zaden mengsel erin en voeg de uien toe.. roer alles goed om en bak de uien tot ze zacht zijn..

Voeg nu de tomaatjes en de puree aan toe en roer alles goed door elkaar..

Doe nu de aubergines erbij..

Vul het op met wat water en laat het 10 minuten verder pruttelen..

Die op laatst het korianderblad erbij…

 

 

 

 

[Totaal: 5   Gemiddelde:  2.6/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!