Petit pain chocoladebroodjes

Preparation time
15 mins
Cooking time
1 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
1 stuks
INGREDIËNTEN DEEG
1000 gram
meel
150 gram
Suiker
100 mililiter
melk
2 stuks
eieren
150 mililiter
olie
1 theelepel
Zout
1 theelepel
Gist (beetje)
500 gram
Roomboter
1 stuks
INGREDIËNTEN VULLING
10 stuks
Chocoladereepjes (je hebt speciale voor Petit pain) > (Aantal hangt af van de hoeveelheid broodjes die je maakt)
1 stuks
INGREDIËNTEN VERSIERING
250 gram
Poedersuiker
Petit pain chocoladebroodjes

De recepten zijn oorspronkelijk niet van mijzelf, sorry als er iets afwijkt (voorbereidingstijd, baktijd, aantal personen). 

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 3.5]
  1. Rol het nu uit tot een grote vierkant, en vouw het 2 maal naar het midden toe, en rol het weer uit, herhaal dit proces 4 keer.
  2. Rol het nu uit, en snij er verticale lijntjes in, pak een plakje en leg in het midden een reepje chocolade rol het op,
  3. zorg dat het uiteinde aan de onderkant zit zodat je het niet ziet, laat het nu rustig rijzen, totdat het deeg verdubbeld is, als je het te vroeg in de oven doet komen ze niet mooi. Kluts een ei met een kleine theelepel koffie en besmeer hiermee de petit pains, doe het nu in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuutjes, het moet heel rustig gaan.
  4. Bestrooi ze daarna met poedersuiker.
  5. Weetje: ze nemen erg veel tijd in beslag, maar dat is het zeker waard.

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!