Perzik – Kruimeltaart

Preparation time
30 mins
Cooking time
50 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Perzik – Kruimeltaart

 

100 gram bloem

100 gram suiker

100 gram boter op kamertemperatuur

2 eieren

Geraspte schil van 1 citroen

Snufje zout

De Kruimels:

1 blikje perziken

125 gram koude boter

180 gram bloem

120 gram suiker

Poedersuiker voor de garnering 

 

Wrijf voor de kruimels de boter, bloem en suiker door elkaar tot er kruimels ontstaan. Snijd de perziken in schijfjes en meng het met wat bloem. Mix de boter met de suiker voor het deeg door elkaar. Mix dan de eieren erdoor en voeg de bloem, citroenschil en zout toe. Mix dit tot een mooi dik beslag. Doe dit beslag in een ingevette springvorm van 24 cm en leg hierop de perzikschijfjes. Bestrooi met de kruimels en bak op een voorverwarmde oven op 160 graden in ongeveer 50 minuten gaar. Bestrooi met poedersuiker na het bakken.

[Totaal: 4   Gemiddelde:  2.5/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!