Omgekeerde Ananascake

Preparation time
30 mins
Cooking time
50 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Omgekeerde Ananascake

 

3 eieren

150 gram suiker

150 gram bloem

100 gram gesmolten boter

1 zakje vanillesuiker

1 zakje bakpoeder 

 

Voor de ananas laag:

3 el suiker

1 groot blik ananas ringen

8 rode gekonfijte kersen

 

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de eieren met de vanillesuiker en suiker schuimig. Mix de gesmolten boter erdoor en ook de bloem en bakpoeder. Neem een bestillablik en vet die heel licht in. 

 

Strooi hierin de 3 el suiker. Leg hierop de ananasringen en leg in elke opening een gekonfijte kers. Giet het beslag hier overheen en verdeel gelijkmatig.

Bak de cake in ongeveer 40 minuten tot hij goudbruin is aan de bovenkant. Laat de cake afkoelen en draai hem daarna om in een bord. Mocht de cake niet goed gaar zijn dan kan je hem nog eventjes 10 minuten bakken in de oven nadat hij is omgedraaid.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!