Oliebollen met rozijnen, krenten en appel

Preparation time
75 mins
Cooking time
5 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Oliebollen met rozijnen, krenten en appel

 

175ml lauwwarme melk

200 gr yoghurt

80 /100ml water lauw

1 zakje droge gist (7 gr)

3 el suiker (wie wil kan meer nemen )

500 gr bloem

1 ei

Snuf zout

 

Voor de vulling..

120 gr rozijnen en krenten gemengd ..goed afspoelen..

Daarna 20 minuten weken in  lauwwarm water..

Droog dippen met keukenrol papier..

1 appel in kleine vierkantjes snijden ..

onder de deeg mengen..

 

Voor de afwerking

Poedersuiker..

 

Olie om in te bakken( ik neem altijd zonnebloemolie)

Afhankelijk van grote krijg je zo 35 oliebollen .. met een kleine ijsschep ..

Vermeng alle ingrediënten..

Kneed 12 minuten een smeuïge  en vochtige deeg.

 

( ook hier zelf even opletten of het vocht genoeg is .. de yoghurt maakt de deeg plakkerig en dat heb je nodig.. je kunt altijd wat meer vocht (melk , water of als zelfs als nodig ook bloem aan toe voegen….

Laat de deeg 50/60 minuten rijzen op een warme plaats..

De deeg hoort na het rijzen

plakkerig te zijn..

Verhit het olie …

Bak de oliebollen 4 minuten ..

Maak je ze groter dan iets langer..

als je de ijsschep in de hete olie

doet,  vorens je de deeg schept last deze makkelijker los ..

 

 

Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 2.7]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!