- Preparation time
- 15 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 2 February 2018
1 1/2 kilo kalfsvlees met bot
2 rode uien fijn gesneden
1/2 bosje peterselie gehakt
1 stuk gember 4 cm fijn gesneden
3 el maizena in de droge pan bakken tot de kleur lichtbruin is
100 ml olie
Zeezout
2 el nihari kruiden
3/4 liter kruiden bouillon
Fruit de gesneden uien aan in olie. … neem ze uit de pan en houd ze even apart…
Doe hetzelfde met de gember..
Spoel de pan niet om en gebruik het olie dat achter blijft..
Voeg de rest olie aantoe en bak daarin het vlees aan…
Als het vlees van kleur is verandert voeg je de ui en gember aantoe…
Laat dit even pruttelen …
Bak de maizena in een droge koekenpan aan tot het lichtbruin is…
voeg de specerijen en het zout aan het vlees toe en vul het op met de bouillon…
Doe de peterselie erbij en laat het opkoken..,
Maak van de maizena een papje en roer dit onder de vleessaus .
Laat het even verder koken en blijf roeren … als de saus dik vloeibaar wordt zet je het vuur laag..
Laat dit stoof gerecht 45 minuten pruttelen..
Snijd wat gember in slierden
en hak wat peterselie
Geef het op je stoofgerecht als je het serveert …
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.