Nectarine cake

Preparation time
12 mins
Cooking time
40 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
7 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Nectarine cake

Abrikozen gebak

200 gr bloem.

180 gr zachte roomboter

4 eieren

120 grsuiker

1 el vanillesuiker

1 pakje bakpoeder..

Verwarm de oven op 180/200 graden..

Vet een ronde bakvorm in met roomboter..

 

Klopt de boter met de  suiker en de vanillesuiker tot een romig massa..

Klop één voor één de eieren doorheen..

Meng het bakpoeder door het bloem en spatel dan in gedeelde het bloem door het beslag ..

Het beslag is luchtig maar stevig .

 

Vulling;

5 nectarines..

Amandelschijfjes.

Spoel de nectarines goed af  en droog ze af..

Snijd iedere nectarine in 4 parten..en verwijder de pit.

 

Vul het beslag in de bakvorm en verdeel de amandelschijfjes langs de rand..

Zet de nectarine parten netjes

op het beslag en druk ze licht erin..

Bak de nectarine cake 35/40 minuten op 200 graden..

 

 

[Totaal: 4   Gemiddelde:  3.5/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!