- Preparation time
- 12 mins
- Cooking time
- 40 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 7 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 17 July 2020
Abrikozen gebak
200 gr bloem.
180 gr zachte roomboter
4 eieren
120 grsuiker
1 el vanillesuiker
1 pakje bakpoeder..
Verwarm de oven op 180/200 graden..
Vet een ronde bakvorm in met roomboter..
Klopt de boter met de suiker en de vanillesuiker tot een romig massa..
Klop één voor één de eieren doorheen..
Meng het bakpoeder door het bloem en spatel dan in gedeelde het bloem door het beslag ..
Het beslag is luchtig maar stevig .
Vulling;
5 nectarines..
Amandelschijfjes.
Spoel de nectarines goed af en droog ze af..
Snijd iedere nectarine in 4 parten..en verwijder de pit.
Vul het beslag in de bakvorm en verdeel de amandelschijfjes langs de rand..
Zet de nectarine parten netjes
op het beslag en druk ze licht erin..
Bak de nectarine cake 35/40 minuten op 200 graden..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.