Nasi balletjes

Preparation time
20 mins
Cooking time
10 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Nasi balletjes

 

200 gram rijst

Zout en peper

1 kipfilet in blokjes

1 prei in ringen

250 gram gesneden witte kool

1 bakje tauge

½ rode paprika in blokjes

Ketjap manis

Knoflook

1 tl gemberpoeder

1 tl korianderpoeder

1 tl komijn

 

 

Paneren:

1 pakje paneermeel

3-4 losgeklopte eieren

 

Bak de kipblokjes in wat olie met zout en peper goudbruin. Voeg de prei en paprika toe en bak even mee. Knoflook en kruiden erbij lekker roerbakken tot de prei gaar is. Voeg dan de ketjap toevoegen en tenslotte de taugé en kool even meebakken. De rijst langer koken en dan op de verpakking staat en meng dit door de kip met groenten. 

Laat alles goed afkoelen en maak er dan balletjes van ter grootte van een walnoot. Rol ze door paneermeel, dan in losgeklopt ei en daarna weer in paneermeel. Frituur ze kort in zonnebloemolie tot ze mooi goudbruin zijn.

 

[Totaal: 6   Gemiddelde:  3.8/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!