nan-e-nokhodche (Perzische zoete Kikkererwtkoekjes)

Preparation time
10 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
4 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
3 kopje
Geroosterde kikkererwtenmeel (glasgrootte maakt in principe niet uit maar je dient dan dit glas voor alle ingredienten zo aan te houden zodat de verhoudingen gelijk blijven) 
3 kopje
(vloeibare) roomboter
1 kopje
Poedersuiker
1 theelepel
Rozenwater
3 Eetlepel
Gemalen kardamom
1 handje vol
Gemalen pistache nootjes
nan-e-nokhodche (Perzische zoete Kikkererwtkoekjes)

Dit deeg verkruimeld heel snel. Zorg er dus voor dat je kleine koekjesvormpjes gebruikt of klein rondjes (niet groter dan een vingerkootje) maakt. Het hoort op je tong als het ware te smelten dus het koekje moet niet te doorgebakken zijn.

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 3.4]
  1. 1. Warm de over voor op 180 graden. Meng de meel, poedersuiker, en de gemalen kardemom. Vervolgens voeg je de verwarmde roomboter rustig toe aan het mengsel, het moet een stevige substantie worden, vervolgens voeg je de theelepel rozenwater toe. 
  2. 2. Pak een ovenschaal of iets wat plaat-achtig is en in je koelkast past. Leg je mengsel in de schaal of op de plaat. Vervolgens maak je het deeg plat en doe je er plastic folie omheen. Het beste is om het deeg minstens een uur in de koelkast te laten.
  3. 3. Haal het deeg uit de koelkast, vervolgens haal je met een vormpje (die echt mini mini klein moet zijn dus niet de standaard koekjesvormen want dan valt het geheid uit elkaar!!) desnoods maak je er inimini balletjes van die echt niet groter mogen zijn dan een vingerkootje. Garneer de koekjes met de gemalen pistache en bak het in de over voor ongeveer 20-25 minuten of totdat je koekjes mooi goudachtig zijn. Haal de koekjes uit de oven maar laat het goed afkoelen, anders valt het uit elkaar.

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!