Msemmen

Preparation time
10 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Msemmen

250 gram meel 250 gram smida ( fijn griesmeel ) 1 tl zeezout 1 tl suiker 1/2 tl verse gist lauwwarm water.. extra… griesmeel fijn in klein bakje om te strooien… 100 gram roomboter en olie gemengd Laat de roomboter smelten in een pan, voeg daarna een flinke scheut olie toe. Zet dit apart dat het afkoelt..

Meng de bloem, griesmeel en zout goed door elkaar. Verroer de gist met suiker in een beetje water en voeg dit aan het meel toe..
Voeg water toe tot dat je een goed samenhangend geheel heb. Kneed het deeg tot dat het elastisch is, ongveer 7 minuten met de kneedmachine .
Met de hand knijp je balletjes uit het deeg.
Zet ze even apart op een bord die je hebt ingevet met een beetje olie.
Heb je alles klaar ,vet ze goed in met het boter/olie mengsel zodat ze niet uitdrogen.
Plaats in het midden van het aanrecht een lepel gesmolten boter. Eerst druk je de bal iets plat, gebruik een lepel gesmolten boter om het verder uit te werken tot een super dunne vierkante lap deeg.
Als het dun is dan strooi je wat griesmeel erop en begin te vouwen. Het moet een vierkant -rechthoek worden, dus pak de boven kant en vouw het na onder, vervolgens de onderkant naar boven over dat andere stukje, dan de rechter en linker stuk.
je hebt nu een klein vierkant.
laat dit even rusten onder plastiek folie.
Voordat je de lmsmn gaat bakken moet je het nog een keer goed plat drukken zodat je de bekende flinterdunne laagjes krijgt. Ik heb de lmsmn gebakken op de tafelgril ,je hoeft geen extra boter of olie voor de plaat in te vetten .
bak de pankoeken op beide kanten tot ze een mooi kleur hebben..

Click to rate this post!
[Total: 15 Average: 3.3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!