Mediterraans platbrood

Preparation time
15 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Mediterraans platbrood

250 gram speltbloem

150 gram fijn griesmeel (smida)
1/2 tl zeezout
1/2 klontje gist
1 tl honing
1 el olijfolie
250 ml water +-
Voor de afwerking…
Olijfolie
Gehakte rozemarijn
Grof zeezout
Gedroogde rode uisnippers
Vermeng alle bovengenoemde benodigdheden en kneed een zachte deeg
5 minuten met de kneedmachine…
Plaats pakpapier op je bakplaat…
Doe wat meel erop strooien…( dun laagje )
Deel de deeg in tweeën en vorm langwerpige platbroden…
Vet je handen in met olijfolie..
Druk met je vinger gaatjes in de deeg ..
Verdeel de gehakte rozemarijn overheen en wat korrels zeezout…
Laat de broden 40 minuten onder een folie rijzen…
Verwarm intussen de oven op 250 graden..
Bak de platbroden 30/35 minuten….
[Totaal: 2   Gemiddelde:  5/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!