Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Preparation time
25 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
2 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

 

250 gram kalfsgehakt

1 kleine ui fijn gehakt..

1 teentje knoflook geperst..

2 etl.verse gehakte koriander

2 tl. paprikapoeder

2 tl. komijnpoeder

1 tl cayennepoeder

1 tl gemberpoeder

Zout..

1 ei

1/2 sneetje brood geweekt in water en uit geknepen..

Meng alles goed door elkaar .

Maak kleine balletjes..

Laat ze afgedekt in de koelkast 1/2 uur rusten..

Bak de balletjes bruin on olijfolie.

Haal ze daarna uit de pan ..

 

Voor de tomatensaus kijk op onze site voor het recept..( in mijn tomatensaus heb ik al kruiden , knoflook en ui toegevoegd..,dit zou je eventueel zelf moeten toevoegen als je tomaten saus vers maakt  ..)

Voeg en 1/2 liter tomatensaus

In de pan waar je de gehaktballetjes hebt gebraden en kook dit even op..

Verroer in een kom 2 el tomatenpuree  en 1/2 liter water en die dit bij de tomatensaus..

Laat het even meekoken en doe dan de balletjes erbij..

Zet het vuur zacht laat dit 10 minuten koken .. voeg op laatst nog 1/4 bosje gehakte koriander bij en eventueel nog wat zout..

 

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 2.8]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!