- Preparation time
- 25 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 2 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 11 May 2019
250 gram kalfsgehakt
1 kleine ui fijn gehakt..
1 teentje knoflook geperst..
2 etl.verse gehakte koriander
2 tl. paprikapoeder
2 tl. komijnpoeder
1 tl cayennepoeder
1 tl gemberpoeder
Zout..
1 ei
1/2 sneetje brood geweekt in water en uit geknepen..
Meng alles goed door elkaar .
Maak kleine balletjes..
Laat ze afgedekt in de koelkast 1/2 uur rusten..
Bak de balletjes bruin on olijfolie.
Haal ze daarna uit de pan ..
Voor de tomatensaus kijk op onze site voor het recept..( in mijn tomatensaus heb ik al kruiden , knoflook en ui toegevoegd..,dit zou je eventueel zelf moeten toevoegen als je tomaten saus vers maakt ..)
Voeg en 1/2 liter tomatensaus
In de pan waar je de gehaktballetjes hebt gebraden en kook dit even op..
Verroer in een kom 2 el tomatenpuree en 1/2 liter water en die dit bij de tomatensaus..
Laat het even meekoken en doe dan de balletjes erbij..
Zet het vuur zacht laat dit 10 minuten koken .. voeg op laatst nog 1/4 bosje gehakte koriander bij en eventueel nog wat zout..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.