marokkaanse batbot ftira broodjes met kip en groenten

Preparation time
1 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
marokkaanse batbot ftira broodjes met kip en groenten
Marokkaanse batbot broodjes

De Marokkaanse keuken is divers. Een van de lekkerste Marokkaanse hapjes zijn de batbot broodjes. Dit zijn broodjes gevuld met kip, gehakt, tonijn, groenten etc. naar wens. Jumm.

Wat heb je nodig voor het deeg;

          1 kilo meel

          1 el gist

          Halve el zout

          +/- 450 ml water

Het aantal ml. water dat je nodig hebt verschilt per keer. Voeg het water beetje bij beetje toe zodat je weet wanneer je voldoende water gebruikt. Anders wordt het deeg te hard of te waterig.

Vulling naar wens:

          een of twee kipfilets

          bakje champignons

     –          3 paprika’s

Voeg de ingrediënten voor het deeg bij elkaar en mix dit tot een soepel deeg. Laat het deeg nu afgedekt 45 minuten rijzen of wacht tot het in volume is verdubbeld.

In de tussentijd kun je de vulling vast klaarmaken. Snijd de champignons en paprika’s in kleine stukjes en laat de kip rustig gaar worden. Fruit een uitje en bak de groenten. Voeg kruiden naar wens toe. Laat alles vervolgens afkoelen. Snijd de kip in kleine stukjes als het is afgekoeld.

Vet je aanrecht en je handen in met wat olie en maak bolletjes van het deeg. Laat het even tien minuten rusten. Zorg dat je aanrecht nog wel ingevet is. Pak dan een bolletje en druk dit een beetje plat circa 1-2 cm. Maak het dus niet te dun anders kunnen er gaatjes in het deeg ontstaan.

Doe er vervolgens wat vulling op en maak van het deeg weer een bolletje. Pak de uiteinden en trek dit naar boven toe en maak het dicht. In de video hiernaast kun je zien hoe. Laat het 5 min. rusten.

Verhit ondertussen een pan met een heel klein beetje olie. Er hoeft geen laagje olie in (wat olie op keukenpapier en de pan zo invetten is al voldoende).

Nu heb je dus gevulde bolletjes deeg en omdat we Marokkaanse batbots maken moeten deze weer iets platter. Druk de bolletjes wat platter maar wel rond en bak ze af op een middelmatig vuurtje.

En daar heb je het. Je eigen Marokkaanse batbots broodjes.

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!