Marokkaans volkorenbrood

Preparation time
45 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Ontbijt
Posted by
Posted on
Marokkaans volkorenbrood

350 gram bio volkorenmeel

50 gram tarwemeel
15 gram gist
1 tl honing
1/2 tl zeezout
1 tl homemade ghee
1 tl gebroken lijnzaad
1/2 tl gebroken karwijzaad
220 ml lauw water ( kan iets meer zijn )
Verroer alles met elkaar en kneed 6 /7 minuten een mooie gladde deeg ..
Door het toevoegen van vet( ghee is de deeg wat meer plakkerig)
Je kunt altijd wat meer meel toevoegen …
Bekleed de bakplaat met bakpapier..
Stort de deeg daarop en vorm een mooi rond brood..
Dek het brood af met plastiek folie en laat het 45 minuten rijzen…
Bak het brood 25 /30 minuten in de voorverwarmde  oven   Op 250 graden..
[Totaal: 12   Gemiddelde:  3.7/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!