Maanzaad cake

Preparation time
15 mins
Cooking time
60 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
5 stuks
eieren
1 kopje
olie (Als glas/kopje gebruik ik de bekende Nederlandse theeglas met oortje)
1 kopje
Suiker
2 stuks
bakpoeder
2 stuks
Vanillesuiker
1 kopje
meel
1 kopje
Fijne griesmeel (Smida)
250 mililiter
Verse slagroom (uit koeling)
1 stuks
Klopfix
1 stuks
Pistash (1 zak)
Maanzaad cake

Maanzaad cake

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 3.1]
  1. 1) Eieren, suiker en olie mixen
  2. 2) Melk erbij en mixen
  3. 3) bakpoeder en vanillesuiker erbij en mixen
  4. 4) Meel erbij en mixen
  5. 5) Griesmeel (smida) erbij en mixen
  6. 6.) Maanzaad erbij en roeren (niet mixen)
  7. 6) bakvorm van ong. 26 = 30 cm bekleden met bakpapier (invetten is niet nodig)
  8. 7) Cake ong. uurtje laten bakken op 155 graden (je kent je eigen oven het beste, gewoon zoals je normaal ook cake maakt). de cake is gaar als je er met een prikker in prikt en er alleen vochtige kruimels uitkomen.
  9. 8) Terwijl de cake bakt, maak je de pistash klaar en maal je deze grof
  10. 9) Wanneer de cake klaar is laat je deze goed afkoelen in de vorm
  11. 10) In de tussentijd maak je de slagroom klaar en bewaar je die zo lang de cake afkoelt in de koelkast
  12. 11) Wanneer de cake goed is afgekoelt haal je deze uit de vorm en besmeer je de bovenkant (of onderkant, wat je zelf wil) met slagroom en doe er je gemalen pistash erover heen.
  13. 12) Dan is je cake klaar... bewaren in de koeling

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!