- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 4 December 2015
2 hele eieren
2 eidooiers
150 gr suiker
4 citroenen, schil fijn geraspt en de sap ervan (was 200 ml)
200 gr roomboter
Verroer alle bovenstaande ingrediënten in een kom …
Kook water in een pannetje en zet daar de kom boven op.
De schaal mag niet met het kokende water in aanraking komen..
Dus je maakt dit au bain marie..
Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt. Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Vul het daarna in een glazen pot of kommetje en laat het afkoelen en verder opstijven in de koelkast..
Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 4.2]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.