Lahmacun

Preparation time
60 mins
Cooking time
8 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Lahmacun

 

900 gr bloem

1 pakje gist

600 ml lauwwarm water

1 tl honing of suiker

2 tl zout ( wie wil kan meer of minder nemen )

2 el olijfolie

 

Vermeng de gist, de honing het olijfolie met het water..,

Roer het zout onder het bloem en voeg het aan het  vocht mengsel toe…

Kneed met de machine 8 minuten een zachte en elastische deeg..

De deeg moet je echt uit elkaar kunnen trekken zonder dat die scheurt ..

Laat de deeg nu 50 minuten rijzen….

 

Vulling..

300 gr kalfsgehakt

2 uien

2 tomaten

Rode en groene paprika

1/2 bosje peterselie

2 el tomatenpuree

1 el gerookt heet paprikapoeder

1 el komijn

Peper uit de molen

Zout

1 el olijfolie

3 teentjes knoflook

 

Doe de ui, knoflook in de hakmolen fijn hakken (snijd ze eerst in parten)

Nu de paprika’s en daarna de tomaten.. op laatst de peterselie

Ik doe het echt zoals beschreven en niet alles samen in de hakmolen…

Voeg nu de specerijen an het gehakt toe  en vermeng het …

Daarna de groentes …

Nu doe ik het gehaktmengsel in de keukenmachine fijn maken…

 

 

Vorm van de deeg 13 kleine bolletjes ( of minder hoe groot je de pizza wilt hebben )

Rol deze heel dun uit ( daarbij gebruik wat bloem )en verdeel

het gehaktmengsel overheen..

Bak de lahmacun in een pan of op een gladde grillplaat…

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 2.7]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!