- Preparation time
- 75 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 17 April 2020
250 ml lauwwarme melk
50 gr suiker
20 gr gist
1 ei
Verroer dit en voeg..
500 gr bloem
60 gr zachte roomboter aantoe..
Kneed een zachte deeg ..
En laat dit 30 minuten rijzen..
Vulling;
150 gr fijngemalen hazelnoten
150 gr gehakte hazelnoten
3 el suiker
4 el bruine suiker
50 gr gesmolten roomboter
40 ml melk
Verroer dit met elkaar.,
Na het rijzen van de deeg rol je deze zonder nogmaals te kneden uit in een lap van 50/40 cm ..
Verdeel de vulling gelijkmatig over de lap deeg..
Van de lange kant oprollen..
Ongeveer 4 cm dikke stukken snijden,
en in het midden met een dunne steel een verdieping maken , maar niet helemaal door drukken..
Op de bakplaat zetten die je hebt voorzien van bakpapier ..
Laat de koffie broodjes nog eens 30 minuten rijzen..
Bestrijken de koeken met een los geklopt eigeel..
Bakken in de voorverwarmde oven
200 graden , 20 minuten ..
Voor de glazuur neem je 160 gr poedersuiker en 4 el melk.,
Verroer dit en bestrijk de iets afgekoelde koffiebroodjes ermee..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.