Koffiebroodjes

Preparation time
80 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Snack
Posted by
Posted on
Koffiebroodjes

650 gr bloem

1 el gedroogde gist

1 el suiker

1/2 tl zout

2 volle el olie

2 volle el yoghurt (griekse)

250 ml lauwwarme melk

 

Later verwerken ….

4 el cacaopoeder

 

Vulling…

Klein handjevol hazelnoten

amandelen en walnoten

Handjevol rozijnen

1 el kaneel

1 el suiker

1 el water

Maal dit fijn in de magic bullet

 

 

Extra

4el zachte roomboter

1el roomboter en 1 eigeel

Amandelschijfjes

Poedersuiker

Bakpapier

 

Kneed  van de bovenstaande ingrediënten  een soepel en zachte deeg…

10 minuten kneden tot de deeg loskomt van de kom..

De deeg is iets plakkerig,zou het nodig zijn wat meer bloem te gebruiken dan alleen bij het uitrollen…

Laat de deeg 10 minuten rusten

Haal de deeg uit de kom en maak 2 gelijk grote delen ervan…

Werk onder het eerste deel de cacao en kneed deze goed door…zodat de cacao gelijkmatig is verwerkt …

Rol nu beide tot een gelijke grote lap deeg uit…

Op de witte deeg verdeel je 4 el roomboter …

Daarna verdeel je het notenmengsel gelijkmatig overheen..

Nu leg je voorzichtig de lap deeg met de  cacao erop…

Snijd gelijkgrote stukken deeg en vouw deze op…zie foto

En/of maak de vorm van koffiebroodjes…

Plaats de koeken op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier.

Dek ze af met folie..

Laat de koeken 1 uur rijzen op een warme plaats..

Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en wat gesmolten boter..

Werk de koeken af met amandelschijfjes en bak ze op 200 graden 25 minuten zonder hete lucht..

bestrijk dit luchtige baksel met

een glazuur van poedersuiker en citroen of mandarijnen sap…

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 3.6]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!