- Preparation time
- 80 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 26 October 2017
650 gr bloem
1 el gedroogde gist
1 el suiker
1/2 tl zout
2 volle el olie
2 volle el yoghurt (griekse)
250 ml lauwwarme melk
Later verwerken ….
4 el cacaopoeder
Vulling…
Klein handjevol hazelnoten
amandelen en walnoten
Handjevol rozijnen
1 el kaneel
1 el suiker
1 el water
Maal dit fijn in de magic bullet
Extra
4el zachte roomboter
1el roomboter en 1 eigeel
Amandelschijfjes
Poedersuiker
Bakpapier
Kneed van de bovenstaande ingrediënten een soepel en zachte deeg…
10 minuten kneden tot de deeg loskomt van de kom..
De deeg is iets plakkerig,zou het nodig zijn wat meer bloem te gebruiken dan alleen bij het uitrollen…
Laat de deeg 10 minuten rusten
Haal de deeg uit de kom en maak 2 gelijk grote delen ervan…
Werk onder het eerste deel de cacao en kneed deze goed door…zodat de cacao gelijkmatig is verwerkt …
Rol nu beide tot een gelijke grote lap deeg uit…
Op de witte deeg verdeel je 4 el roomboter …
Daarna verdeel je het notenmengsel gelijkmatig overheen..
Nu leg je voorzichtig de lap deeg met de cacao erop…
Snijd gelijkgrote stukken deeg en vouw deze op…zie foto
En/of maak de vorm van koffiebroodjes…
Plaats de koeken op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier.
Dek ze af met folie..
Laat de koeken 1 uur rijzen op een warme plaats..
Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en wat gesmolten boter..
Werk de koeken af met amandelschijfjes en bak ze op 200 graden 25 minuten zonder hete lucht..
bestrijk dit luchtige baksel met
een glazuur van poedersuiker en citroen of mandarijnen sap…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.