- Preparation time
- 15 mins
- Cooking time
- 4 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 7 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 20 March 2018
450 gr bloem
1 klontje gist
100 gr kwark mager
6 el olie
50 ml lauwwarme melk
1ei
Msp. Zout
4 el suiker
Olie om te frituren
Poedersuiker voor de topping
Doe alle ingrediënten in de kom van de kneedmachine…
Kneed 8 minuten een soepele en zachte deeg …
De deeg komt helemaal los van de kom maar blijft wat plakkerig…
Laat de deeg 45 minuten rijzen..
Gebruik extra bloem om de deeg iets uit te rollen..
Snijd gelijk grote stukken welke vorm maakt niets uit … je kunt ook verschillende maken , maar let wel dat je gelijkgrote stukken zamen frituurt ..leg niet teveel in het olie zodat genoeg ruimte is om te frituren …
Doe de deksel op de pan tijdens frituren ..
De frituurtijd is 2 minuten op iedere kant..
Laat ze iets afkoelen en bestrijk ze met een poedersuiker glazuur..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.