- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 40 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 3 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 6 February 2018
300gr kalfsvlees
4 uien
2 grote of 4 kleine tomaten
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje koriander
3×1/4 ingelegde citroenen
1 stokje kaneel
2 el olijfolie
1 /2 el ghee
1 volle tl gerookt heet paprikapoeder
2 tl ras el hanout (homemade)
1 grote kop groene olijven
Snijd de groentes in klein..
Spoel het vlees even af onder de koude kraan ..droog het af met keukenpapier..
Snijd het in gelijk grote stukken ..
Verhit het olie met de ghee…
Bak het vlees aan en voeg de uien aantoe ..
Laat dit even mee bakken…
Daarna voeg je de tomaten en de specerijen , 200 ml water en de citroenen aan toe..
Vermeng dit met het vlees en de groentes ,zet nu het vuur iets zachter en voeg de kaneel en de olijven aan toe..
Laat dit 15 minuten koken, daarna doe je de peterselie en de koriander toevoegen ..
De smaken van kruiden , citroen , kaneel en ras el hanout geven een heerlijke smaak die je direct aan Marokko laat denken …
Serveer daarbij homemade Marokaans brood en geniet ..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.