Kaizerbroodjes

Preparation time
125 mins
Cooking time
25 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Ontbijt
Posted by
Posted on
Kaizerbroodjes

 

Alle ingrediënten in de kom van de kneedmachine geven in 15 minuten een zachte en elastische deeg kneden..

 

Doe de deeg op je werkplank en snijd gelijk grote stukken af van rond de 90 gram…

Vorm mooie ronde bolletjes en zet deze op een licht met meel voorziende bakplaat ..

Dek de bolletjes niet af….laat deze 10 minuten rusten

 

Verder heb je nodig…

Zaden ,zoals sesam ,zonnebloempitten ,habat zaden ,of maanzaad vul je een ieder in een breed bakje…

Water in een spuitflacon

Bakpapier

Extra meel

Maizena

Een bakje met water en een schoon gaasdoeken of theedoek dat je in water onderdompelt …

Dus het doek ligt in water..in het bakje)

 

Doe nu wat maïzena over ieder bolletjes strooien en verdeel het met een kwast gelijkmatig ..

Neem nu de bolletjes en druk de motief uitsteker in de deeg ,maar druk niet helemaal door…

Neem nu ieder broodje en druk het zacht met de kant van het motief in het vochtige doek en daarna draai je ook voorzichtig door de zaadjes…

 

Leg bakpapier op de bakplaat en doe daar weer lichtjes meel overheen verdelen..

Leg nu het bolletjes met de kant van de zaadjes op de plaat…

 

Dek het met folie af en laat de broodjes 45 minuten rijzen…

 

Verwarm de oven op 250 graden

 

Leg de broodjes na de rusttijd op de bakplaat met bakpapier en zet de broodjes erop..laat wel ruimte tussen de broodjes..

 

Spuit ruim water over de broodjes en in de oven en zet de broodjes in het midden van de oven en bak ze goudbruin .

Baktijd 25 minuten..

[Totaal: 5   Gemiddelde:  5/5]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!