- Preparation time
- 125 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 18 June 2015
Alle ingrediënten in de kom van de kneedmachine geven in 15 minuten een zachte en elastische deeg kneden..
Doe de deeg op je werkplank en snijd gelijk grote stukken af van rond de 90 gram…
Vorm mooie ronde bolletjes en zet deze op een licht met meel voorziende bakplaat ..
Dek de bolletjes niet af….laat deze 10 minuten rusten
Verder heb je nodig…
Zaden ,zoals sesam ,zonnebloempitten ,habat zaden ,of maanzaad vul je een ieder in een breed bakje…
Water in een spuitflacon
Bakpapier
Extra meel
Maizena
Een bakje met water en een schoon gaasdoeken of theedoek dat je in water onderdompelt …
Dus het doek ligt in water..in het bakje)
Doe nu wat maïzena over ieder bolletjes strooien en verdeel het met een kwast gelijkmatig ..
Neem nu de bolletjes en druk de motief uitsteker in de deeg ,maar druk niet helemaal door…
Neem nu ieder broodje en druk het zacht met de kant van het motief in het vochtige doek en daarna draai je ook voorzichtig door de zaadjes…
Leg bakpapier op de bakplaat en doe daar weer lichtjes meel overheen verdelen..
Leg nu het bolletjes met de kant van de zaadjes op de plaat…
Dek het met folie af en laat de broodjes 45 minuten rijzen…
Verwarm de oven op 250 graden
Leg de broodjes na de rusttijd op de bakplaat met bakpapier en zet de broodjes erop..laat wel ruimte tussen de broodjes..
Spuit ruim water over de broodjes en in de oven en zet de broodjes in het midden van de oven en bak ze goudbruin .
Baktijd 25 minuten..
- deze broodjes kun je makkelijk invriezen en opnieuw opwarmen...
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.